Sunday, October 9, 2011

Pilte!

Seekord pikalt ei kirjuta, lasen piltidel enda eest rääkida. Kõike kummalist, omapärast ja San Franciscolikku pole kaameraga mahti olnud jäädvustada, kuid veidi värvi must-valgete ridade vahele kuluks siia blogisse ära!



Üks San Francisco kaubamärke: Golden Gate Bridge. Ülemine pilt on veidi romantilisem, kuid alumine kirjeldab tõetruult siinset igapäeva: udu, mis ookeanlilt lahele rullub katab tihti terve linna.



Linn on kunsti täis. Paljud seinad ja müürid on maalingutega kaetud. Seda võib ka graffitiks nimetada, kuid vaid selle sõna parimas tähenduses. Tihti on maalingud seotud selles tegutseva asutusega ning kannavad mingit sõnumit. See konkreetne kirjeldab naiste rolli ühiskonnas.



Üks paljudest San Francisco kodututest rattasõitu propageerivast seinamaalingust möödumas. Minu foto jäädvustab kogu pildist umbes ühe kuuendiku ning kärestikulises ojas on lainekeeristesse kodeeritud parimate rattasõidu tänavate nimed.




Üks osa rattasõitu propageerivast maalingust. Üleelusuurune!


Linnas on palju nii rattureid kui ka rattapoode! Igatsen oma Pantherit, kuid nüüd on mul Raleigh!


Enne ratta selga istumist ja teele asumist peab marsruudi korralikult läbi mõtlema, sest muidu võib juhtuda nii nagu pildil...


Kaamera oli merepinnaga paralleelselt. Mees paremas nurgas on selle tõendiks!


Järgmine "kohtustuslik" vaatamisväärsus on ajaloolised trammid. 1940 aastast alates on San Francisco ainuke linn Ameerika Ühendriikides, kus see transpordivahend säilinud on. Omal ajal täielik sensatsioon, praegu lihtsalt üks paljudest kummalistest asjadest, mida see imeline linn pakub.


Kunst ja reaalsus käsikäes.


Lõbusad burgerid.


Tänavad on absoluutselt igasugu kunsti täis. See punt oli ausalt öeldes väga hea!


"Pick a subject and price, get a poem" ehk "Vali teema ja hind, kirjutan luuletuse". Pildilt pole näha, kuid seal oli järjekord. Ühe "kliendi" peale kulus umbes 10 minutit ning luuletuste sisu oli muljetavaldav.


Ka omamoodi kunst: "May I please have some pot to get me very stoned. Thanx" ehk "Sooviksin veidi kanepit, et end pilve tõmmata. Tänan"


Kunst klassikalises võtmes. Hiina keraamika ja pronks esemed umbes 200 aastat enne meie aega. Need olid ühes esimesed esemed, mida Aasia Kunstide loengutes analüüsisime.


Jaapani matmistraditisoonidega seotud skulptuurid umbes 5ndast sajandist. Arvatavasti šamaani kujutised, kuid kes enam päris täpselt oskab öelda...


San Francisco südames asub Ameerika suurim Hiinalinn. Külastasime pisikest õnneküpsiste vabrikut ning uskuge või mitte, aga see pilt maksis pool dollarit (loomulikult öeldi seda mulle pärast pildi tegemist!).



Hetkel on käimas Fleet Week, mille jooksul demonstreeritakse Ameerika militaartehnikat. Tähtsündmuseks on õhujõudude šõu ehk 6 ülikiiret ja ülivõimast reaktiivlennukit teevad lahe kohal igasugu trikke!


Pildi kvaliteet pole just parim, kuid rõhutab ühtekuuluvust: võistlusreiside ajal oleme alati ühtemoodi riietatud. Alates lennureisist ja õhtusöögist kuni võistluse endani.


Pärast rasket, aga edukat treeningut "Üks, kaks, kolm. GO DONS!" Täpselt nii see ka kõlas, sest et minu au oli seda hüüda.


Oleks patt mitte õnnelik olla!

Päikselised tervitused kõikidele, kus iganes maailma otsas te ka poleks!

No comments:

Post a Comment